Köttgryta med paneng currypasta
8 personer

800g nöt- eller fläskkött
2 msk panang currypasta
50g söt thailändsk basilika (fråga i butiken)
500ml kokosmjölk, helst Chaokoh

1 bulle palmsocker
1 msk köttbuljong
10 limeblad strimlade (bladen går bra att frysa in)
5 msk ostronsås
4 msk svampsoya
2 msk fisksås
2 dl vatten

½ röd paprika
½ grön paprika

Strimla eller dela köttet i storlek som en 5kr.
Häll i hälften av koksmjölken i en stor kastrull.
Hetta upp och tillsätt currypastan som ska kokas/lösas upp i ett par minuter. Häll i köttet.
Tillsätt alla kryddor och resten av kokosmjölken.
Tillsätt en hel bulle palmsocker och vattnet. Låt koka minst 30 minuter.

Strimla limebladen och knipsa av basilikan från stjälken. Paprikan delas i stora bitar.
Basilika, limeblad och paprika tillsätts allra sist och ska inte kokas utan bara värmas på eftervärme.

Servera med ris och chili-blandning.
Lycka till och smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar