Jordnötssås
Ett tips vid tillagningen (gäller nästan all mat men speciellt såser) är att du hela tiden provar dig fram så att det inte blir för starkt eller att någon oväntad smak tar överhanden.
Det är med detta i åtanke som jag speciellt för det här receptet har jag skrivit 1-3 msk gällande kryddorna.
Själv har jag bara gjort den här såsen en gång och märkte då att jag skulle varit mer försiktig med kryddningen!
Ingredienser:
200g malda jordnötter (saltade). Vid allergi går det att byta ut nötterna mot vitt bröd.
1-2 msk masaman currypasta
0,5L cocosmjölk
1.5 bulle palmsocker – dela i bitar
Kryddor:
1-2 msk ostronsås
1-3 msk ljus soya
1-3 msk fisksås
Några msk tamarind pasta - valfritt, kan uteslutas helt
Gör så här:
Häll cocosmjölken i en kastrull.
Tillsätt currypastan och koka upp så att pastan löser upp sig i mjölken.
Tillsätt sockret. Häll i nötter och koka på svag värme i några minuter.
Tillsätt kryddorna och koka ytterligare 5 minuter.
Lycka till!
Ett tips vid tillagningen (gäller nästan all mat men speciellt såser) är att du hela tiden provar dig fram så att det inte blir för starkt eller att någon oväntad smak tar överhanden.
Det är med detta i åtanke som jag speciellt för det här receptet har jag skrivit 1-3 msk gällande kryddorna.
Själv har jag bara gjort den här såsen en gång och märkte då att jag skulle varit mer försiktig med kryddningen!
Ingredienser:
200g malda jordnötter (saltade). Vid allergi går det att byta ut nötterna mot vitt bröd.
1-2 msk masaman currypasta
0,5L cocosmjölk
1.5 bulle palmsocker – dela i bitar
Kryddor:
1-2 msk ostronsås
1-3 msk ljus soya
1-3 msk fisksås
Några msk tamarind pasta - valfritt, kan uteslutas helt
Gör så här:
Häll cocosmjölken i en kastrull.
Tillsätt currypastan och koka upp så att pastan löser upp sig i mjölken.
Tillsätt sockret. Häll i nötter och koka på svag värme i några minuter.
Tillsätt kryddorna och koka ytterligare 5 minuter.
Lycka till!
Oh va gott de låter!
SvaraRadera